ÇEREZ (COOKIE) POLİTİKASI

www.brandlifemag.com WEB SİTESİ İÇİN

Bu Politika, DMS tarafından yönetilmekte olan web sitesinde (http://www.brandlifemag.com) ve mobil sitesinde kullanılmakta olan çerez (cookie) çeşitlerini, kullanım alanlarını, üçüncü taraf çerezlerinin reklam ve yeniden hedefleme amacıyla nasıl kullandığını ve kullanıcı tarafında çerez yönetiminin ne şekilde gerçekleştiğine ilişkin bilgiler ile profilleme çalışmalarının nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler ihtiva etmektedir.

 

Tanımlar

Bu politika kapsamında;

Brandlife;  Sitenin sahibi olan Doğuş Müşteri Sistemleri A.Ş.’yi,

Kullanıcı:  www.brandlifemag.com web sitesi veya mobil web sitesini ziyaret eden kişileri ifade eder.

Pseudonymous (takma adlı) Veri: Pseudonymous (takma adlı) veri, bir son kullanıcının cihazına bağlı veriler olan ve bu son kullanıcıyı özel olarak tanımlayamayan veriler olup, yine de gelecekte kimlik tanımlaması için dolaylı bir olanak sağlamaktadır. Şirket olarak tüm hashlenmiş kişisel verileri pseudonymous (takma adlı) olarak ele almaktayız. Bir kişisel verinin hashlenerek pseudonymous (takma adlı) veri haline getirilmesi, o verinin belirli bir son kullanıcıyı spesifik olarak tanımlamadığı anlamına gelir. Örneğin, bir e-posta adresi kişisel veri olarak kabul edilirken, hashlenmiş e-posta adresi pseudonymous (takma adlı) veri olarak kabul edilir.

Site: http://www.brandlifemag.com adresinde yer alan web sitesini,

Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi,

5651 Sayılı Kanun: İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücade Edilmesi Hakkında Kanun’u,

6698 Sayılı Kanun/KVKK: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,

ifade eder.

 

Çerez Çeşitleri

www.brandlifemag.com  web sitesinde veya mobil sitesinde geçici ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Geçici çerezler, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerezler ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır.  www.brandlifemag.com  web sitesi veya mobil sitesinde farklı amaçlar için çerezler kullanılmaktadır:

Teknik çerezler: Web sitesinin veya mobil sitenin doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak için teknik çerezler kullanılmaktadır.

Analitik çerezler: Kullanıcıların www.brandlifemag.com  web sitesini veya mobil sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi almak amacıyla Analitik Çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler,  web sitesini veya mobil siteyi geliştirme ve optimize etmek, iletişim ve reklamların etkinliğini anlamak için kullanılır. Analitik Çerezler, kullanıcılar tarafından görüntülenen sayfalar, bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları, kullanıcıya gönderilen e-posta / push / SMS’in hangi tarih ve saatte açıldığı gibi bilgileri içerir.

Ticari çerezler: Kişiselleştirilmiş reklamları diğer web siteleri ve mobil uygulamalarda göstermek için, üçüncü taraf çerezler de kullanılır. Brandlife; kullanıcılarını birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla kullanıcıları büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır. Bu kullanım yeniden hedefleme yöntemi ile yapılabilir. Ayrıca kullanıcıların web sitesi veya mobil sitedeki gezinme bilgilerinden yararlanılarak oluşturulan kullanıcı gruplarına, başka sitelerde gezindiklerinde Brandlife dışındaki reklam verenlerin reklamlarını gösterme yöntemi ile de yapılabilir. Yeniden hedefleme yöntemi;  kullanıcı ilgi alanlarına ve kullanıcıları birbirinden ayıran özelliklere göre web sitesinde veya mobil uygulamada görüntülenen kampanyaları kullanıcıya hatırlatma aktivitelerine dayanır.

 

Brandlife profillemeyi neden ve nasıl yapar?

Brandlife, müşterilerini davranış yapılarına göre segmente ederek daha yakından tanımayı ve belirli davranış biçimlerini bilerek daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlar. Müşteri profillemede birbirinden bağımsız birçok parametre rol oynar. Bunlara demografi ve davranışsal data örnek olarak verilebilir.

Müşterilerin beğeni, tercihleri, işlem geçmişi, demografik bilgisi, müşterinin izin vermiş olması kaydıyla lokasyon bilgisi yeniden hedeflenebilmesi için çerez (cookie) hizmeti veren üçüncü taraflar ile paylaşılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen kişisel veri aktarımları, ilgili üçüncü tarafın sunduğu güvenli ortam ve kanallar aracılığıyla gerçekleşmektedir.

 

Üçüncü taraflardan alınan hizmetin içeriği ve kapsamına bağlı olarak; kullanıcının kişisel verilerinin aktarımına gerek olmayan tüm hallerde aktarım Pseudonymous data (takma adlı veri) kullanılarak gerçekleştirir. Takma adlı veri için üyeye atanmış, harf ve rakamlardan oluşan kombinasyonlar örnek olarak gösterilebilir (178AB23XZ gibi).

Brandlife müşterilerine ait kişisel veriler uluslararası kabul gören şifreleme algoritmaları ile (SHA256) şifrelenerek anonim hale getirilmekte ve B2B müşteri profillemesi amacıyla kullanılmaktadır. B2B müşteri profillemesi için, içinde bulunulan sektör önemli yapıtaşıdır. B2B müşteri profillemesi yapılabilmesi için müşteri bilgileri global kriptolama yöntemlerine (SHA256) göre şifrelenerek güvenli bir ortama yüklenir. Bu ortamda anonim veriler eşleştirilir ve eşleşen kitleye ilişkin olarak müşteri iç görüsü ve profil raporu hazırlanır. Bu bilgilerin yanı sıra eşleşen kitleye ait değer segmentasyonu çalışması da gerçekleştirilir.

 

Brandlife Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Brandlife çerezleri;

  1. Brandlife  tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarına nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  2. İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır.
  • Brandlife, çerezler yoluyla elde edilen bilgilerle müşterilerini davranış yapılarına göre segmente ederek sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; tercihleriniz doğrultusunda daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünlerin sunulmasını sağlar.
    • Brandlife, çerezler, SDK ve çevrimdışı kanallardan elde edilen bilgiler ile müşterilerini, kullandığı veri yönetim platformu (DMP) üzerinde çeşitli kategorilere ayırabilir. Anonim profiller haline getirdiği bu kategorileri reklam veren firmaların dijital pazarlama reklamlarının doğru hedef kitleye, uygun platformlar üzerinden ulaşmasını sağlamak amacıyla kullandırır.

 

Brandlife üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

Brandlifge çerezleri ayrıca; arama motorlarını, Brandlife tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesini veya mobil sitesi ve/veya Brandlife’in reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil sitesine ve Brandlife’in reklam verdiği web sitelerine/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, Brandlife’in sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Bunun yanı sıra sizler için ilginizi çekebilecek reklamları size sunabilmek amacıyla, Facebook ile de özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz veya cep telefonunuz Facebook ile paylaşılmaktadır.  E-posta adresiniz veya cep telefonunuz, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanılacaktır. Üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede Facebook sistemlerinden silinir. Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi (“özel hedef kitleniz”) oluşturan hash yöntemiyle şifrelenen e-posta adresinizin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz.

Facebook özel hedef kitleler (facebook custom audience) koşulları için ilgili web sitesi adresini (https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php?_=_),

Facebook Gizlilik İlkeleri için https://www.facebook.com/privacy/explanation adresini ziyaret edebilirsiniz.

Brandlife, çevrimiçi ve çevrimdışı kaynaklardan elde ettiği KVKK uyumlu verileri internet tabanlı platformlara entegre ederek reklamcılık yapabilmek için Oracle Bluekai Veri Yönetim Platform (DMP) uygulamasını kullanmaktadır. Brandlife müşterilerini, kullandığı veri yönetim platformu (DMP) üzerinde çeşitli kategorilere ayırabilir. Veri yönetim platformları entegre edildikleri çevrimiçi sistemlerden akan verileri eşsiz betimleyiciler (örneğin; cihaz ID’si) ve çeşitli algoritmaları kullanarak  anonimleştirmektedir. Aynı şekilde, çevrimdışı kaynaklardan entegre edilen veriler de uluslararası kabul gören şifreleme algoritmaları (SHA256 gibi) ile tutulmaktadır.

 

Çerez Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra;  tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için:

– www.allaboutcookies.org,

– https://www.cookiechoices.org,

– “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret edebilirsiniz, veya

– “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger)

– Mobil uygulamalarda çerez veya SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü (https://haystack.mobi/) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Brandlife’in web sitesinde ve mobil sitesinde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service Provider Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Tipi Cookie Süresi
Bluekai IDFA Apple cihaz tanımı ve takibi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez max 30 gün
Bluekai ADID Android cihaz tanımı ve takibi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez max 30 gün
Bluekai BlueKai Statistical ID Mobil web browser tanımı ve takibi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez max 30 gün
Bluekai Bluekai Mobile Cookie ID Mobil web browser tanımı ve takibi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez max 30 gün
Bluekai bku Web browser tanımı ve takibi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez max 30 gün
Bluekai bkdc Web browser tanımı ve takibi için kullanılır. Üçüncü Taraf Çerez max 30 gün