Boucheron Bulutların Üstünde

İlhamını bulutlar, gökyüzü ve kuşlardan alan Boucheron, mücevhercilikte daha önce eşi görülmemiş tasarımlara imza attı.

Yüksek mücevher koleksiyonlarından parçalar genelde hacimli ve belli bir ağırlığa sahip olmasıyla öne çıkan tasarımlar oluyor. Ancak Paris’in en eski mücevhercisi Boucheron en son yüksek mücevher koleksiyonunda oyunun kurallarını tamamen tersine çevirdi. Havada süzülen kuşlar, bulutlar ve hatta üflendiğinde rüzgarla dağılan karahindiba çiçekleri gibi figürlerle, adeta ağırlıksız izlenimi veren, eşi benzeri görülmemiş bir koleksiyona imza attı.

Altmış yedi parçalık bu yüksek mücevher koleksiyonunda en çok öne çıkan parçalardan biri Nuage en Apesanteur, yani ağırlıksız bulut adlı elmas kolye. Bu imkansıza yakın kolyeyi tasarlamak iki yıl almış. Boucheron’un kreatif direktörü Claire Choisine öncelikle bir pamuk ve bir bilgisayar algoritması ile bulutun şeklini ortaya çıkarmış. Ardndan 10 bin adet ultra hafif iplikle bir araya getirilen 4.108 adet elmas, adeta boyunda bir bulut gibi ağırlıksızca asılı duran bir şekil kazanmış.

Koleksiyondaki bir diğer nadide işçilik örneği ise Fenêtre sur Ciel, yani gökyüzüne açılan pencere isimli kolye. Gerçekten de kolyeyi bir araya getiren minik altıgenler fırtınalı bir gökyüzü manzarasına baktığınız izlenimini yaratıyor. Kolyenin merkezinde ise 35 karatlık, derin mavi renkli bir tanzanit yer alıyor.

Choisine koleksiyona herkesin çocukken üfleyip tüy gibi tohumlarını uçurmaya bayıldığı hindiba çiçeğini de eklemiş. Bu kolyede havada uçuşma efektini yaratmak için elmas ve titanyumdan üretilmiş tohumların her biri, saç kadar ince titanyum tellere bağlanmış. Böylece ortaya, gerçekten her dokunduğunuzda havada süzülür gibi görünen hindiba tohumları ortaya çıkmış. Koleksiyonda kolyeyle takım yüzük, bilezik ve küpeler de yer alıyor.

Tüm bu olağanüstü tasarımların yanı sıra koleksiyonda bir de, daha önce mücevher dünyasında hiç denenmemiş, sadece NASA tarafından Mars Keşif Ünitesi’nin yalıtımı için kullanılmış Aerogel isimli materyali içeren bir kolye yer alıyor. Goutte de Ciel adlı bu kolyenin yaratım sürecinde, %98.8’i hava, %0.2’si silikon olan Aerogel bilim adamlarının yardımıyla değerli taş formunda bir şekle dönüştürülebilmiş. Yapımı 857 saat süren kolyedeki 6 santimetrelik Aerogel’in etrafı necef taşı ve 6.162 adet elmasla süslenmiş. Aerogel’in kolyeye kattığı bir başka eşsiz özellikse renginin ışığa göre değişmesi.


Önerilen yazılar