Yaz geldi ancak tiyatro mevsimi kapanmadı. Usta oyunculardan Genco Erkal ve Tülay Günal ise yeni oyunlarını yeni mekanlarında sahneliyor.
Usta sanatçı Genco Erkal, sahneye koyduğu her oyunla kendine hayran bırakan usta isimlerden. Oyunlarını daha önce Eminönü’ndeki Ali Paşa Han’da sahneye koyan Erkal, şimdi de tarihi bir konakta seyirciyle buluşuyor.
Genco Erkal, yeni oyununda Nâzım Hikmet ve Bertolt Brecht’i bir araya getiriyor ve bize tadına doyum olmaz bir seyirlik sunmaya hazırlanıyor. Erkal’ın, Tülay Günal ile birlikte rol aldığı, ‘Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht’ oyunu, artık Kadıköy Lisesi’nin içindeki Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda seyirciyle buluşuyor.
Mahmut Muhtar Paşa Konağı, 1870’lerde bir levanten tarafından İtalyan bir mimara yaptırılmış. Konağın dış cephesi mermer olduğu için Mermer Konak olarak da biliniyor. 7 Temmuz’da prömiyeri gerçekleşen oyun, temmuz ayında seyirciyle buluşuyor. Bu yaz günlerinde serin serin tiyatro izleme fikri sizce de kulağa hoş gelmiyor mu?

Genco Erkal ve Tülay Günal