Doğadan Gelen Yağ Özleriyle Gençleşin

Cildinizin güzel ve pürüzsüz görünmesini istiyorsanız, içeriklerinde kimyasallar ve koruyucu maddeler bulunan kozmetik ürünler yerine doğal yağlar kullanmaya ne dersiniz?

Yüzlerce liraya satın aldığımız marka ürünler yavaş yavaş tarihe karışıyor. Artık yüzümüze doğal yağlar sürüyoruz. Doğal olmayan cilt nemlendiricilerinde, serumlarında hatta neredeyse tüm kozmetik ürünlerinde biliyoruz ki kimyasallar ve koruyucu maddeler kullanılıyor. Bu maddeler de kullanıldıkları sürece cildi güzel ve pürüzsüz gibi gösterse de aslında uzun vadede bu maddelerin etkisi neredeyse yok denecek kadar az.

Bundan dolayı günümüzde Hollywood yıldızlarından, ev hanımlarına pek çok kadın cildini beslemek, güzelleştirmek ve yaşlanmayı geciktirmek için doğal yağları tercih ediyor. Şifalı yağlar, bitkilerin meyve, çiçek, yaprak, kabuk, reçine ve odun kısımlarından elde ediliyor. İçeriklerinde doymamış yağ asitleri, vitaminler ve mineraller bulunuyor. Vücudumuz için kullanabileceğimiz yaklaşık 46 çeşit yağın bir kısmı da cildimize doğrudan uygulayabileceğimiz yağlar. Unutulmaması gereken bir detay da güneş ışınından etkilendikleri için bu yağların koyu renkli şişelerde muhafaza edilmesi gerekliliği. Şimdi hangi yağ, hangi cilt tipine uygun ve nasıl kullanılmalı kısaca bilgi verelim.

Hindistan Cevizi Yağı

Özellikle kış aylarında soğuk havanın cildi yıpratmasını önleyen hindistan cevizi yağı, cildi yeniden yapılandırır, canlandırır ve besler. Ayrıca bu yağ, iş yerinizdeki ya da evinizdeki klimanın cildinizi kurutucu etkisini azaltmak için de kullanılabilir. Hindistan cevizi yağını banyo yapmadan 10 dakika önce yüzünüze ve vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

dogalyaglar_02

Hindistan Cevizi Yağı

Argan Yağı

Son birkaç yıldır popüler olan argan yağı, düzenli kullanıldığında doğal peeling görevi görür ve ciltteki gözenekleri temizleyerek, cilde canlılık verir. Cilt üzerindeki küçük sivilceleri iz bırakmadan yok eder ve cildi yumuşatır. Ayrıca yaşlılık etkilerini azaltır ve kırışıklıkların oluşumunu engeller.

Argan Yağı

Argan Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Yaşlılığın etkilerini geciktirici özelliği, cilde tazelik ve parlak bir görünüm vermesi ve cildi yenilemesi bu yağın en önemli özelliklerindendir. Masaj şeklinde cilde uygulanan bu bitkisel yağ, cilt tarafından hızlı bir şekilde emildiği için de özellikle tercih edilir.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Zeytinyağı

Cildi besler, parlatır ve nemlendirir. Zeytinyağı, özellikle kuru ciltler için yüzyıllar boyunca kullanılmış en önemli doğal cilt bakım ürünleri arasında yer almıştır. Cilt lekeleri ve yüzdeki kırışıklıklar üzerinde de etkilidir.

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Lavanta Yağı

Yağlı ciltler için uygun olan lavanta, aynı zamanda sakinleştirici etkiye de sahiptir. Yara izlerinin giderilmesinde ve sivilcelerin yok edilmesinde de kullanılabilir. Lavanta yağı, az miktarda su, üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı ile karıştırılırsa, cilde daha faydalıdır.

Lavanta Yağı

Lavanta Yağı

Havuç Yağı

Tüm cilt tipleri için uygun olan havuç yağı; A, B, C, D ve E vitaminlerini içerir. Güneş yanıklarının iyileşmesinde de bir hayli etkilidir. Cilt temizliğinde ve cilt sertliklerinin giderilmesinde kullanılır. İçerdiği provitamin-A ve lesitin ile cildi yeniler.

Havuç Yağı

Havuç Yağı

Limon Kabuğu Yağı

Özellikle yağlı ciltler için uygun olan limon kabuğu yağı, siyah noktaların oluşmasını engeller. Ayrıca cildi sıkılaştırıcı ve sağlamlaştırıcı özelliği vardır. Tonik olarak kullanabileceğiniz bu yağ çeşidini bir pamuğa sürerek, cildinizi temizleyebilirsiniz.

Limon Kabuğu Yağı

Limon Kabuğu Yağı

Ceviz Yağı

Ceviz yağı yüksek miktarda doymamış yağ asitleri ve linoleik asit içerir. Kuru, yıpranmış ve yaşlı ciltlerde tercih edilebilir. Göz çevresindeki kırışıklıklara ve dudaklardaki çatlamalara karşı etkilidir.

Ceviz Yağı

Ceviz Yağı

Buğday Yağı

Özellikle E vitamini yönünden zengin olan buğday yağı; A,D ve E vitaminlerini  içerdiği gibi güneş ve doğum lekelerini de giderir. Yara, yanık gibi cilt problemlerinde tedavi edici etkisi vardır.

Buğday Yağı

Buğday Yağı

Susam Yağı

İçerdiği yüksek miktarda omega-9, antioksidanlar, E vitamini, protein, mineral ve amino asitler nedeniyle cildin yaşlanmasını engellemeye ve kalıcı nem oluşturmaya yardımcı olur, cildi besler. Susam yağı ayrıca mantar gibi enfeksiyonları da engellemeye yardımcı olur.

Susam Yağı

Susam Yağı

Avokado Yağı

Kuru, yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirerek canlandırdığı gibi yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. A, B, D ve E vitaminlerini içerir. Çok hızlı emildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Egzama tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir.

Avokado Yağı

Avokado Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Tüm cilt tipleri için uygun olan kayısı çekirdeği yağı, özellikle yüz temizliği için idealdir. Akneleri temizler. A vitamini ve mineraller içerir, kırışıklıkları giderir. Aynı zamanda güçlü bir nemlendiricidir.

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Gül Yağı

Tüm cilt tipleri için uygun olan gül yağı aynı zamanda doğal bir makyaj temizleyicidir. Cildi ferahlatır, gerginleştirir, alerjik ciltler için yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır.

Gül Yağı

Gül Yağı

Jojoba Yağı

Makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizleyen jojoba yağı, yağlı ciltlerdeki yağı dengelerken kuru ciltleri de nemlendirir. Güneşlenme sonrasında kullanılır, ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır, cildi yumuşatır, akneleri giderir.

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Tatlı Badem Yağı

Protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Tüm cilt tiplerinde, özellikle kuru, hassas ve tahriş olmuş ciltlerde cildin yenilenip beslenmesine yardımcı olur.

Tatlı Badem Yağı

Tatlı Badem Yağı

Papatya Yağı

Hassas ciltler için ideal olan papatya yağının cildi yumuşatıcı ve besleyici özelliği vardır. Akne tedavisinde kullanır. Alerjiye ve cilt kaşıntılarına iyi gelir.

Papatya Yağı

Papatya Yağı

Portakal Yağı

Kuru ciltleri besler, canlılık verir ve güzelleştirir. Tonik olarak kullanıldığında akneleri kurutur. Ayrıca bu yağ vücutta oluşan selülite karşı da kullanılabilir.

Portakal Yağı

Portakal Yağı


Önerilen yazılar