Tıpkı vücudumuz gibi yüzümüzde de kaslar bulunuyor ve nasıl vücudumuzun fit bir görünüme sahip olması için spor yapıyorsak, yüzümüzdeki kaslar için de aynı mantığın geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Böylelikle herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek duymadan veya Botox gibi bir işlem uygulamadan gergin, dinç ve kırışıksız bir cilde ulaşmak mümkün olabiliyor.
Yüz yogası uzmanları, yapılan yüz egzersizlerinin cildin üst, orta ve alt tabakalarını çalıştırdığını ve bu sayede kan dolaşımının hızlanarak, cilt hücrelerine daha fazla oksijen gitmesinin sağlandığını belirtiyor. Bu teknik, cildin orta tabakasının kolajen ve elastin üretme kapasitesini arttıyor, böylece cildi hem daha esnek hem de pürüzsüz kılıyor.
Eğer yüz yogasını düzenli yaparsanız, sağlıkla ışıldayan, toksinlerden arınmış ve nemlendiriciyi daha hızlı emme özelliğine sahip bir cilde kavuşabilirsiniz. Uzmanlar haftada altı gün yirmi dakika boyunca yüz yogası yaptığınızda, bu bahsettiğimiz sonuçları yüzünüzde ve boynunuzda hızla görmeye başlayacağınızı söylüyor.
İşte uzmanların tavsiye ettiği ve yüzünüzün farklı bölgelerini çalıştıracak 4 temel yüz yogası egzersizi.
V Hareketi
Düşük göz kapakları, kaz ayağı şeklindeki kırışıklıklar ve göz altı torbaları gibi görüntüleri önlemek için orta ve işaret parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine yerleştirin. Alt göz kapağınızı kaldırarak tavana bakmaya çalışın, ardından rahatlayın. Bu hareketi 6 defa yapın ve gözlerinizi on saniye boyunca sıkıca kapatarak dinlenin.
- V Hareketi
O Hareketi
Yanaklardaki çizgileri azaltacak ve cilt sarkmalarını toplarlayacak bu hareket için önce dudaklarınızı O şekline getirin. Ardından dişlerinizi göstermeden gülümsemeye çalışın ve bunu 6 kez tekrarlayın. Son olarak işaret parmağınızı çenenize koyun, başınızı hafifçe arkaya atarak çenenizi aşağı ve yukarı hareket ettirmeye başlayın. Bu hareketi aralarda dinlenerek üç defa tekrarlayın.
- O Hareketi
E Hareketi
Alındaki yatay çizgileri azaltmak için yapacağınız hareket ise iki elinizin 3 parmağını kaşlarınız ve saç çizginiz arasına yerleştirip, ellerinizi alnınıza hafif bir baskı uygulayarak yavaşça dışa doğru kaydırmak olmalı. Bunu on kere tekrarlamalısınız.
- Zürafa Hareketi
Zürafa Hareketi
Boyundaki sarkmalara birebir olan bu egzersizde önce tam karşıya bakarken parmaklarınızı boyunuzun altına yerleştirip derinizi hafifçe aşağı çekin. Ardından, önce başınızı arkaya atın, daha sonra çenenizi göğsünüze yaklaştırın ve bunu 3 kez tekrarlayın.
- Zürafa Hareketi